Holcim Strong: het ultraperformante cement ideaal voor de winterperiode

Met nieuwe naam en nieuwe verpakking

Vanaf vandaag kunnen professionals uit de bouwsector het cement CEM I 52,5 N van Holcim, fabrikant en verdeler van cement, herontdekken: het wordt voortaan verpakt in een zwarte cementzak, onder de naam Holcim Strong. Zoals de naam doet vermoeden, is het cement erg performant, een welkome eigenschap nu de winter voor de deur staat.

Holcim Strong wordt voortaan verpakt in een zwart-witte plastic cementzak en krijgt een eigen mascotte: een figuur met gespierde armen.

Hij lift met gemak een aantal gewichten de lucht in, wat symbool staat voor de sterkte van het product. “Deze creatie maakt deel uit van de vernieuwde verpakkingen van ons bestaande gamma en de promotie van onze nieuwe producten”, zegt Bart Daneels, Commercieel Directeur Cement & Marketing van Holcim België.

Cement met optimale eigenschappen

Nu het kouder wordt en de temperaturen onder de 10°C dalen, is het aangewezen om cement met een weerstandklasse van 52,5 te gebruiken, zoals de Holcim Strong zodat het beton of de mortel   snel een voldoende druksterkte bereikt. Dankzij het hoge Portland-klinkergehalte van Strong, zijn bovendien snelle bindings- en verhardingsprocessen mogelijk, waardoor werken verrassend snel vooruitgaan.

Wanneer gebruiken?

Tijdens de winter wordt Holcim Strong onder meer gebruikt voor voegen en metselwerk. In de herfst en lente, kan het gecombineerd worden met het Classic cement van Holcim.

Het cement is eveneens in bulk verkrijgbaar voor de betoncentrales. Daarnaast is dit type cement geschikt voor de productie van prefab betonelementen.

Contacteer ons
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Over Holcim (Belgique) S.A.

Holcim België, lid van de groep LafargeHolcim, telt meer dan 700 medewerkers verspreid over 20 sites. Het bedrijf is één van de toonaangevende spelers in de cementindustrie.

Holcim België biedt een uitgebreid gamma oplossingen aan voor de bouw van zowel residentiële als niet-residentiëlegebouwen, kunstwerken en wegwerkzaamheden:

  • een compleet gamma genormaliseerd cement in bulk en in zakken;
  • speciale bindmiddelen voor grondbehandeling, bodeminjectie en verwerking van industrieel afval;
  • een volledig gamma van genormaliseerd stortklaar beton en mortelsoorten, BENOR beton, esthetisch beton, beton voor wegenwerken e.a.;
  • kalksteen-, zandsteen- en porfiergranulaten voor allerlei toepassingen.

In België levert Holcim grondstoffen aan de voornaamste spelers uit de bouwsector, openbare werken, de industrie van stortklaar beton, prefabrikanten, handelaars in bouwmaterialen en gespecialiseerde bedrijven. 

Meer info op www.holcim.be

Holcim (Belgique) S.A.
Avenue Robert Schuman 71
1401 Nivelles