Nieuwe look voor de cementzak Classic van Holcim België

Holcim, al meer dan 100 jaar fabrikant en verdeler van een ruim aanbod cement, innoveert vanaf september met een nieuwe look voor zijn beroemde rode cementzak, die ook wel de 'Classic' genoemd wordt. De zak is de onbetwiste bestseller van Holcim België. Zijn nieuwe look dient als voorproefje voor de veranderingen in het huidige gamma, dat binnenkort wordt uitgebreid met nieuwe producten.

Classic, dé referentie op het gebied van cement

Het Classic-cement, door professionals uit de sector ook wel 'de rode' genoemd, beschikt over een belangrijk voordeel in de bouwwereld: zijn multifunctionaliteit. Het kan immers voor allerlei toepassingen gebruikt worden: funderingen, de fabricatie van betonplaten, dekvloeren, bouwwerken van gewapend beton, … Daarnaast wordt het gebruikt voor metselwerk zoals het optrekken van muren, het plamuren van gevels of het plaatsen van tegels. 

Voor zijn nieuwe look wordt de rode zak voorgesteld als een kampioen die de eerste plaats op het podium inneemt. "De Classic maakt het grootste deel van onze verkoop uit, het is onze trots. Elke dag opnieuw doen we al het mogelijke om een gamma aan te bieden dat tegemoetkomt aan de behoeften van de sector. We willen ons cementgamma de komende maanden uitbreiden en de huidige cementzakken een nieuwe look geven", vertelt Bart Daneels, Commercieel Directeur Cement & Marketing bij Holcim België.

Al meer dan 100 jaar een succesverhaal

Dankzij zijn producten en diensten en succesvolle partnerschappen heeft Holcim België onze dagelijkse omgeving gevormd. We zijn er ons niet altijd van bewust, maar de wegen waarop we rijden, de gebouwen waarin we werken en de huizen waarin we wonen, zijn producten van de bouwsector. Die zou vandaag niet zijn wat hij is zonder het cement, de granulaten en het beton van Holcim.

Het bedrijf blijft sinds 1911 zijn knowhow verder uitbreiden. Naast het cement dat in bulk verkocht wordt, blijft cement in zakken een belangrijke markt voor Holcim in België.  Het ruime aanbod cement van Holcim, dat over alle BENOR-certificeringen beschikt, wordt gefabriceerd en verpakt in België.

Een strak en innovatief design

De nieuwe Classic-verpakking heeft een dynamische look waarin de trendy motieven en de rode kleur duidelijk naar voren komen. De zak is zowel verkrijgbaar in papier als in plastic. De gebruiksaanwijzingen voor de professional staan er duidelijk op aangegeven via eenvoudig te begrijpen pictogrammen.

Het Classic-cement krijgt vanaf heden een nieuwe verpakking, maar de oude cementzakken blijven op de markt tot de bestaande voorraden opgebruikt zijn. De nieuwe verpakking zal dus geleidelijk aan in de winkel te vinden zijn, zodat professionals de tijd krijgen om eraan te wennen. De andere cementzakken van het gamma zullen de komende maanden dezelfde weg afleggen.

 

Contacteer ons
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Over Holcim (Belgique) S.A.

Holcim België, lid van de groep LafargeHolcim, telt meer dan 700 medewerkers verspreid over 20 sites. Het bedrijf is één van de toonaangevende spelers in de cementindustrie.

Holcim België biedt een uitgebreid gamma oplossingen aan voor de bouw van zowel residentiële als niet-residentiëlegebouwen, kunstwerken en wegwerkzaamheden:

  • een compleet gamma genormaliseerd cement in bulk en in zakken;
  • speciale bindmiddelen voor grondbehandeling, bodeminjectie en verwerking van industrieel afval;
  • een volledig gamma van genormaliseerd stortklaar beton en mortelsoorten, BENOR beton, esthetisch beton, beton voor wegenwerken e.a.;
  • kalksteen-, zandsteen- en porfiergranulaten voor allerlei toepassingen.

In België levert Holcim grondstoffen aan de voornaamste spelers uit de bouwsector, openbare werken, de industrie van stortklaar beton, prefabrikanten, handelaars in bouwmaterialen en gespecialiseerde bedrijven. 

Meer info op www.holcim.be

Holcim (Belgique) S.A.
Avenue Robert Schuman 71
1401 Nivelles